Over mij

Mijn naam is Erwin Jalving, 23 jaar oud en geboren in Emmen. Toen ik 6 jaar oud was kwam ik voor het eerste in aanraking met karten. Mijn vader nam mij na het voetballen mee naar een indoor kartbaan en dit vonden we beide ontzettend leuk! Na een paar keer stond ik op de lijst van snelste rijders. Niet veel later had ik mijn eigen kart en ben ik outdoor gaan rijden.

Tijdens mijn eerste jaar (2002) ben ik meteen kampioen geworden bij de Duitse club ‘KSV Saterland’. Vanaf dat moment hadden we het kartvirus te pakken.

In de periode van 2003 tot 2010 heb ik erg vaak op het podium gestaan, zo ben ik Zuid-Hollands kampioen geworden, heb ik een 3e plaats in een sterk bezet Nederlands kampioenschap Junioren behaald, een 2e plaats in de HB cup der lage landen en ben ik Nederlands kampioen in de klasse 125cc automaat geworden.

In 2010 heb ik gekozen voor mijn studie. Ik ben gestopt met wedstrijden rijden, maar ik heb altijd veel getraind op grote circuits in Spanje, Italië en Duitsland. Inmiddels ben ik afgestudeerd en ben ik er helemaal klaar voor om aan te treden in de koningsklasse van het karten, de KZ klasse.